Skip Navigation Links
На 6 и 7 август за девети път Гайдарското надвирване в с. Гела ще събере музиканти и почитатели на гайдата от близо и далеч
Най-популярното фолклорно събитие в региона след Националния фолклорен събор "Рожен пее" - ГАЙДАРСКОТО НАДСВИРВАНЕ В СЕЛО ГЕЛА - за девети пореден път ще събере изпълнители от различни възрасти и от всички краища на света, за да премерят майсторство и виртуозност в изпълненията на гайда. Звукът на родопската каба-гайда през последните 20 години се утвърди като един от символите, по които зад граница се разпознава България и елемент на българската идентичност.
Още информация на Facebook страницата на събитието http://www.facebook.com/photo.php?fbid=252209638142467&set=a.223216081041823.70260.100000602972855&type=1#!/event.php?eid=142302375850931

ІХ-тото гайдарско надсвирване и традиционният Илинденски събор в с. Гела ще се проведат на 6 и 7 август. Всяка година събитието събира над 8000 почитатели на гайдата и десетки музиканти от близо и далеч, дошли да премерят своето майсторство в изпълнението на този традиционен за Родопите инструмент. Гайдарските мелодии в продължение на два дни ще огласят планината и ще отекват в подножието на връх Карлък, вдъхновил изпяването на прочутата родопска песен "Бела съм, бела, юначе...".
ПРОГРАМА
6 август 2011 г. (събота):
10.00 ч. Откриване на гайдарското надсвирване
10.30 ч. Конкурсна програма. Музикантите ще се надпреварват в три възрастови групи - до 14 г., до 20 г. и над 21 г. Всеки трябва да подготви свободна програма, включваща бърза и бавна мелодии по 6 и 7 минути. Изпълненията им ще се оценяват от жури, председателствано от зам.-ректорът на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив проф. Милчо Василев.
17.00 ч. Награждаване на лауреатите. Концертна програма с участието на ансамбъл "Манол Радичев" - с. Гела.
7 август 2011 г. (неделя):
10.00 ч. Официално откриване на събора.
10.30 ч. Среща на родовете от с. Гела и народно веселие

Село Гела е стартова и пресечна точка за множество туристически маршрути. Ето нашите предложения за разнообразяване на почивката ви в Родопите:

с. ГЕЛА - връх ТУРЛАТА (3 часа)

Маршрутът минава през долината на река Луковица по пътя за село Стикъл - малко населено място с население 40 човека. Селото е разположено в подножието на връх Турлата и е начална точка за неговото изкачване. Изкачването до върха може да се направи, като се използва стар стъпаловиден път по южния склон. Удобно място за почивка е параклисът “Св. Св. Константин и Елена”, който се намира в подножието на южния склон на върха. Оттук може да се продължи по добре маркиран туристически път до хижа “Перелик”.

с. ГЕЛА - връх ОРФЕЙ (3.5 часа)

Връх Орфей е един от най-красивите родопски върхове. Висок е 2188 м и е привлекателен обект за туристите. Тръгва се от центъра на селото към Каврошилската махала и се отбива вдясно по пътека, която извежда на Илинденските поляни. Оттам през Манастира и Градището по добре очертана пътека се стига до Кулнята. Следва изкачване по билото до върха. От връх Орфей се вижда голяма част от Родопите: Чернатица, Баташки снежник, Пампорово, връх Снежанка, Мурсалица, Триградско плато, планините - Рила, Пирин, Стара планина и др. При желание можете да продължите до хижа Перелик, а оттам - до Смолян, Смолянски езера и хижа Студенец.

с. ГЕЛА - пещера ЛЕДНИЦАТА (1.5 часа)

От Гела се тръгва към поляни- те, където се провежда съборът Илинден. Пресича се местността Изтъпа, където има чешма с водопойно корито. Оттук нататък се следва туристическа маркировка и по черен камионен път се изкачва до х. “Ледницата”. Разстоянието от хижата до пещерата с едно и също име е на 20 мин.
с. ШИРОКА ЛЪКА – м. ПРЕВАЛА – х. СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА - 4 часа.
Маршрутът тръгва от центъра на селото по посока Пампорово. След 15 мин. достига¬те до сводест мост. Завивате вдясно и продължавате по горс¬кия път по десния бряг на р. Ослен. След 15 мин. пристигате при пейка, масичка и чешма, наречена Гергана (Аязмото).. След 30 мин. маршрутът преминава в асфалтиран участък.
Маршрутът отново напуска асфалтирания път и продължава по черен път в източна посока през местността Ливадица. На 10 мин. след ливадите се изкачвате в югоиз¬точна посока по горски коларски път. За 45 мин. излизате в най-горната му част. в мес¬тността Кабата. След това продължавате в източна посока по черен път и за 10 мин. стигате до местността Превала.
В продължение на 45 мин. се върви по шосето за гр. Смолян до местността Крива река. След 10 мин. се стига до почивна станция "Мечта". Заобикаля се сградата и след 10-15 мин., вървейки по добре оформена пътека, минавате покрай едно от прочутите Смолянскп езера. След езерото излизате отново на асфалти¬ран път, по който продължавате нагоре н след още 5 мин. стигате хижа "Смолянски езера".

C. ШИРОКА ЛЪКА - C. СОЛИЩА - X. ПЕРЕЛИК - 4 часа и 15 мин
Тръгвате от моста при Държавното лесни¬чейство по пътя за с. Солища (5 км)..След 1 км вдясно се отклонява път за с.Гела., който стремглаво се изкачва нагоре. Нашият път продължава направо, успоред¬но на реката. Малко по-нагоре. вляво има чешма, масичка и пейка за кратък отдих и след 10 минути вдясно е отклонението на пътя за с. Стикъл. След 20 мин. излизате на открито било на стар чакълиран път.. Продължавате по пътя все в южна посока. След 20 мин. дос¬тигате до остър завой вдясно и навлизате в стара иглолистна гора. Маршрутът продължава по пътя и след 10 мин. стигате до чешма с добра вода за пиене и пейка за отдих. Туристическата пътека продължава напра¬во в южна посока, преминава през мест¬ността Варварини води и за 30 мин. стръм¬но изкачване при свлачището излиза на панорамния път от Пампорово за с. Мугла. През тази последна част от прехода, пътят минава покрай планински поток, който се счита за начало на река Карлъшка. Дотук маршрутът е маркиран със синя боя.

X. ПЕРЕЛИК - C. СТИКЪЛ - C. ШИРОКА ЛЪКА - Зчаса
Хижа Перелик се намира в подножието на едноименния връх в .местността Совата, на над 1960 м н.в. Хижата е построена през 1936 г. от широколъшкото туристическо дружество. В общите спални има 30 легла, а в бунгала край хижата, използващи се през лятото - оше 20 места.С автомобил до хижата се стига по автомобилния път за Смолян. От местността Превала, намираща се на13 км. от Широка лъка. вдясно от гр. Смолян се отклонява асфалтиран път водещ към хижа Перелик. Разстоянието от м. Превала до х. Перелик по автомобилния път е 8 км. На 2 км след Превала се достига до седловината Тузлата. От хижа Перелик тръгвате на север. За 10 мин.достигате местността Янчова вода. След 30 мин се излиза на панорамния автомобилен път за с. Мугла. Пресичате река р. Сулийска. Продължавате още 25 мин – достигате параклиса „Св. Св. Константин и Елена”. От там по черен път за 30 мин. Пристигате в махала Бърцето на с. Стикъл. Преминавате покрай къщите, достигате местността белия камък. След 30 мин. по пътя Солища – Широка Лъка достигате до селото

C. ШИРОКА ЛЪКА - МАХ. ЗАЕВИТЕ - С. ГЕЛА - 2 часа
Маршрутът е маркиран със зелена турис¬тическа маркировка. Тръгвате от село Широка лъка в южна посока по пряката пътека, която започва от двора на музикалното училище. Качвате се по каменните стълби до хотел "Широка лъка" и продължавате в посока махала Чуката по пътеката за махала Заевите. За 20 мин. се стига до остър завой на асфал¬товия път за с. Гела. Пресичате завоя и продължавате нагоре по пътеката навлиза¬ща в гората. Маркираната пътеката минава под самите къщи на махала Заевите и след 15 мин. излиза на Илинденските поляни, в средата на които се намира параклисът "Св. Илия". За с. Гела продължавате в източна посока по камионния .

C. ШИРОКА ЛЪКА - ПЕЩЕРА ЛЕДНИЦАТА - Х. ЛЕДНИЦАТА -3 часа и 30 мин.
Тръгвате по шосето по посока гр. Девин, следвайки синята маркировка. След 30 мин. стигате до малка сграда и минавате по моста над реката. Продължавате по горския път и след 20 мин. стигате до чешма. След още 10 мин. минавате покрай махала Горски дол. Продължавате в южна посока, по стръмен горски път. по долината на рекич¬ката Крушев дол. След още 1.45 ч. стигате до местността Параджика, където вляво от пътя се намира изоставен бригадирски лагер. Маршрутът продължава по дола и след 15 мин. стигате до пещерата Ледницата.


Новини
"Черното Пиле" моноспектакъл с Мариус Куркински
"Палежи и Грабежи" театрална игра по разкази и пиеси на Николай Хайтов
6-ти Фолклорен събор "Изворен Глас"-с.Смилян 2018
Оферти
СЕМЕЕН ХОТЕЛ "РАЙКОВСКИ ЛИВАДИ" * * * К. К. "ПАМПОРОВО"
НЧ"Екзарх Стефан-1872"
Комплекс "Mountain Lake" - Смолянски езера
Рейтиг на туристическите обекти
1. кафе-аперитив "ЕВН"
2. почивна станция "ЕВН"
3. "ВИНАРА" - ЕООД
4. механа
5. Белведере резорт ООД
6. Алмари-Борислав Славчев ЕТ
7. апартаментен хотел "Перл Лодж"
8. класически ресторант "Перл Лодж"
9. коктейл-бар "Перл Лодж"
10. къща "Мандрата"
11. Джи Ем Травъл ООД
12. самостоятелни стаи "Датани"
13. самостоятелни стаи "Пейдж"
14. къща "Крис"
15. механа "При Славчев"
16. Славчеви ООД
17. ресторант "Рибката"
18. семеен хотел "Рибката"
19. механа "Петко Таковата къща""
20. семеен хотел "Петко Таковата къща""
21. кафе-аперитив "Елица"
22. ресторант "Елица"
23. семеен хотел "Елица"
24. БРАТЯ КЕЗОВИ ЕООД
25. механа "Даффи"
26. къща "Люлюковата къща"
27. къща "Дарака"
28. самостоятелни стаи "Пищалов"
29. ресторант "Кипарис"
30. семеен хотел "Кипарис"
31. снек-бар "Мираж 2"
32. хотел "Мираж 2"
33. самостоятелни стаи "Зорница"
34. самостоятелни стаи "Маргаритов"
35. Самостоятелни стаи "Звездица"
36. кафе-аперитив
37. семеен хотел "Вавилон"
38. ресторант "Смолена"
39. Смолена ЕООД
40. механа "Узунски"
41. семеен хотел "Узунски"
42. "Ивкостер-07" ЕООД
43. бистро "Прокси"
44. Хермес 1 ЕООД
45. ресторант "Райковски ливади"
46. МИЛКАНА - ВБ - ВАСИЛ ЙОРДАНОВ ЕТ
47. хотел "Военен клуб"
48. самостоятелни стаи "Петлето 1" , "Петлето 2", "Петлето 3 "
49. къща №2
50. къща №3
51. снек-бар "Мони"
52. къща "Райково"
53. Бунгало "Център за подготовка и възстановяване"
54. Къща "Център за подготовка и възстановяване "
55. механа "Чаршията"
56. хотел странноприемница "Чаршията"
57. ресторант "Арда"
58. семеен хотел "Арда"
59. класически ресторант"Маркони"
60. семеен хотел "Маркони"
61. барбекю
62. хотел "Вила Инна"
63. семеен хотел "Маргарита"
64. бистро "Старата къща"
65. къща "Старата къща"
66. ресторант "Мартина"
67. семеен хотел
68. Мелодия - Марин Глухов ЕТ
69. кафе-аперитив "При Аязмото"
70. къща "При Аязмото"
71. Желязко Апостолов ЕТ
72. механа "Орфееви скали"
73. самостоятелни стаи "Орфееви скали"
74. кафе-бар "Трафик"
75. Валентин Глухов - Валкомерс ЕТ
76. къща "Спортна 17"
77. самостоятелни стаи "Дом Дангулеви"
78. бистро "Гераница"
79. Кос-Б - Юмер Косов ЕТ
80. самостоятелни стаи " Мария"
81. Мария Жекина ЕТ
82. самостоятелни стаи "Къща Българче"
83. Делко-4 - Ловчалиев и с-ие СД
84. Шина Топузова ЕТ
85. ресторант "Спайдер"
86. каравана "Ухловица"
87. къща "Хаджиеви"
88. "ПЛАНИНСКИ РАЙ" - ЕООД
89. бистро "Момчил юнак"
90. къща "Момчил юнак"
91. самостоятелни стаи "Карнобатев"
92. Къща "Пампоровата къща"
93. механа "Славчеви"
94. самостоятелни стаи "Хайдушки поляни"
95. къща "Рибен дар"
96. ресторант "Рибен дар"
97. ресторант "Крис"
98. хотел "Крис"
99. бар "Блу"
100. хотел "Резиденция Малина"
101. Лагуна турс ООД
102. Радианс ЕООД
103. ресторант
104. ресторант "Кристал"
105. семеен хотел "Кристал"
106. Искилиев ООД
107. Дазия - Тодор Кисьов ЕТ
108. кафе-аперитив "Яна"
109. кафе-аперитив "Европейска среща"
110. Лъки Пампорово ООД
111. "Ес Би Ейч Пропърти" ЕООД
112. механа "Широка лъка"
113. ресторант "Спартак"
114. семеен хотел "Спартак"
115. бунгала "Четирите сезона"
116. кафе-аперитив "Четирите сезона"
117. семеен хотел "Екокомплекс Смилян"
118. Захари Терзиев ЕТ
119. Радианстур ООД
120. механа "Старата къща"
121. хотел "Старата къща"
122. бирария "Планетариум"
123. Жемиле Софтова - Жекаве - 95 ЕТ
124. снек-бар "Роял"
125. ресторант "Перла"
126. Током - Тодор Комитов ЕТ
127. Турмедико АД
128. кафе-аперитив "Милевич"
129. снек-бар "Вегас"
130. Туренто ООД
131. чайна "Студенец"
132. кафе-аперитив "Рубин"
133. Стела - Боян Ловчалиев ЕТ
134. къща "Степет"
135.
136. 14.01.08 г.
137. Албен Минчев Кисимов
138. Ана Каменова Овчарова
139. Ангел Борисов Стойчев
140. Ангел Иванов Ангелов
141. Анета Атанасова Христозова
142. Антоанета Манчева Дрънгова
143. апартаментен хотел "Горски кът" 3
144. Асен Иванов Мачоков
145. Атанас Стайков Пелтеков
146. Атанаска Николова Въчева
147. бар-басейн"Магнито"
148. бар-клуб "ИСА"
149. бар-клуб "Топ-Старс"
150. бар-спортен център "Гранд Манастира"
151. бар-фоае "НСБ"20
152. Билян Анастасова Георгиева
153. Бинка Христова Милковска
154. бирария
155. бирария "Джеси"
156. Бисер Асенов Димитров
157. Бисер Минчев Страхински
158. Бисер Младенов Димов
159. Бисер Филипов Русков
160. бистро "Балканска скара"
161. бистро "Борика"
162. бистро "Войводата"
163. бистро "Делта"
164. бистро "Лилия"
165. бистро "Мечо ухо"
166. бистро "Ники"
167. бистро "Океан"
168. бистро "Олимп"
169. бистро "Орлово гнездо"
170. бистро "Отмора"
171. бистро "Панорама""
172. бистро "Рибарника"
173. бистро "Студенец"
174. Борислава Христова Сенкова
175. бунгала "Гражданска защита"
176. бунгало №1 и №2
177. бюфет "Аулата"
178. Васил Иванов Пеев
179. Венцислав Асенов Мезински
180. Весела Савчева Василева
181. Веселин Антонов Терзиев
182. Веселин митков Грозданов
183. Веселин Фиданов Хаджиев
184. Веско Асенов Емилов
185. вила "Орака"
186. вила "Орлово гнездо"
187. вила "ТЕО"
188. Владислав Звезделинов Кафеджиев
189. Георги Иванов Георгиев
190. Георги Николов Карагегов
191. Георги Христов Славов
192. гостилница "БНБ"
193. гостилница "Филтер"
194. гостилница "Чинара"
195. Дамян Кирилов Вътев
196. Даниела Стоилова Петкова
197. Делчо Ангелов Сивков
198. Денница Димитрова Димитрова
199. Димитър Александров Красногорски
200. Димитър Дончев Дудев
201. Димитър Иванов Тошев
202. Димитър Манолов Сандев
203. дискотека "Елит"
204. дискотека "Олимп"
205. дискотека "Сити клуб"
206. Дичо Раев Соколов
207. Добринка Иванова Желязкова
208. Евелина Любенова Чалова
209. Елена Дечева Найденова
210. Живка Иванова Цвяткова
211. заведение за хранене и развлечение
212. закусвалня
213. закусвалня "Бяло море"
214. закусвалня "Елитекс""
215. закусвалня "Каскадите"
216. закусвалня "ТПК"
217. Закусвалня "Чадърите"
218. Захари Емилов Пандагузов
219. Захари Здравков Ловчалиев
220. Здравец Людмилов Гавазов
221. Здравко Дельов Иванов
222. Зефир Севдалинов Михтарев
223. Иван Атанасов Пиндев
224. Иван Илиев Балабанов
225. Ивана Вакрилова Вълчева
226. Илия Райчев Жекин
227. Илиян Згуров Пандевски
228. Илиян Минчев Узунов
229. Илко Любомиров Налбантов
230. Ирина Росенова Мерова
231. Ирина Стефанова Найденова
232. Йорданка Щонова Мусорлиева
233. Кандис Анн Сас
234. каравана
235. каравана "Алекс"
236. каравана "Ардашлъ"
237. каравана "Тони"
238. кафе-аперитив
239. кафе-аперитив " ЕВрофутбол"
240. кафе-аперитив " клуб ЛИК"
241. кафе-аперитив "Августа"
242. кафе-аперитив "Автогара Смолян"
243. кафе-аперитив "Автогарата"
244. кафе-аперитив "Алекс"
245. кафе-аперитив "Анета"
246. кафе-аперитив "Ахат"
247. кафе-аперитив "Беклийца"
248. кафе-аперитив "Белите къщи"
249. кафе-аперитив "Близнаци"
250. кафе-аперитив "Боряна"
251. кафе-аперитив "Вики-93"
252. кафе-аперитив "ВИП"
253. кафе-аперитив "Грантс"
254. кафе-аперитив "Дерби"
255. кафе-аперитив "Деси"
256. кафе-аперитив "ДНА"
257. кафе-аперитив "Домик"
258. кафе-аперитив "Еврофутбол - АС"
259. кафе-аперитив "Згуровска къща"
260. кафе-аперитив "Извора"
261. кафе-аперитив "Клуб архитект"
262. кафе-аперитив "Коми"
263. кафе-аперитив "Крива ряка"
264. кафе-аперитив "Лилавия"
265. кафе-аперитив "Маргарити"
266. кафе-аперитив "Меджик"
267. кафе-аперитив "Мечта"
268. кафе-аперитив "Мираж"
269. кафе-аперитив "Миродато"
270. кафе-аперитив "Надежда"
271. кафе-аперитив "Нова България"
272. кафе-аперитив "Нон Стоп"
273. кафе-аперитив "Нуша"
274. кафе-аперитив "Оазис"
275. кафе-аперитив "Община"
276. кафе-аперитив "Оги"
277. кафе-аперитив "Олимп"
278. кафе-аперитив "Пет-Вас"
279. кафе-аперитив "Планет"
280. кафе-аперитив "Подлез"
281. кафе-аперитив "Пчела"
282. кафе-аперитив "Рай"
283. кафе-аперитив "Релакс"
284. кафе-аперитив "Родопчанка"
285. кафе-аперитив "Сантея"
286. кафе-аперитив "Силвар"
287. кафе-аперитив "Скайт"
288. кафе-аперитив "Ски Елит"
289. кафе-аперитив "Тими"
290. кафе-аперитив "УЮТ"
291. кафе-аперитив "Фантазия-Райково"
292. кафе-аперитив "Финес"
293. кафе-аперитив "Фокус"
294. кафе-аперитив "Хавана клуб"
295. кафе-аперитив "Часовника"
296. кафе-аперитив" Пет-Вас"
297. кафе-аперитив"Вики"
298. кафе-аперитив"Журналист"
299. Кафе-аперитив"Тотал +"
300. кафе-бар
301. кафе-бар "Алекс"
302. кафе-бар "Евридика"
303. кафе-бар "Европа"
304. кафе-бар "Иглика"
305. кафе-бар "Лахиги"
306. кафе-бар "Оазис"
307. кафе-бар "Плаза"
308. кафе-бар "Планет"
309. кафе-бар "Симона"
310. кафе-бар "Синият бар"
311. кафе-бар "Смайл"
312. кафе-бар "Фешън"
313. кафе-бар "Юг"
314. кафе-клуб "Крис-Мар"
315. кафене
316. кафене "Вива"
317. кафене "Еврофутбол"
318. кафене "Ловна Среща"
319. кафене "Марина"
320. кафе-сладкарница
321. кафе-сладкарница "АДП"
322. кафе-сладкарница "Витошка"
323. кафе-сладкарница "Детски рай"
324. кафе-сладкарница "Нипекс"
325. кафе-сладкарница "Панорама"
326. кафе-сладкарница "Фантазия"
327. кафетерия
328. кафетерия "Гамакабел"
329. Кирил Маринов Вътев
330. Константин Пенков Бозов
331. Константин Петров Русков
332. Костадин Велев Тачев
333. Костадин Кръстев Василев
334. Костадин Тодоров Маринов
335. Костадин Тодоров Петканов
336. Костадин Тодоров Пичуров
337. Красимир Велинов Бимбашиев
338. Красимир Стойчев Терзиев
339. къща
340. къща "Аргирови"
341. къща "АСТ"
342. къща "Бългериа"
343. къща "Валериева"
344. къща "Виктория"
345. къща "Гоулд"
346. къща "Гражданска защита"
347. къща "Джейм"
348. къща "Джеймс"
349. къща "Джон Грийн"
350. къща "Елиът"
351. къща "Каменов"
352. къща "Катя"
353. къща "Комитска"
354. къща "Конака"
355. къща "М и М Чочеви"
356. къща "Ноулс"
357. къща "олдъм"
358. къща "Си Енд Си"
359. къща "Сюард""
360. къща "Тоди"
361. къща "Тъкър"
362. къща "Уелман"
363. къща "Уитъринг"
364. къща "Хаджийската къща"
365. къща"Уилис"
366. Лидия Милчева Чаушкова
367. лоби-бар "Гранд Манастира"
368. лоби-бар "Иглика"
369. лоби-бар"Орлица"
370. лоби-бар"Силвър"
371. Лори Джеймс Кларк
372. Любомир Серафимов Кондилов
373. Манол Петров Станчев
374. Манол Стефанов Стефанов
375. Мариана Тодорова Горелова
376. Марийка Димитрова Кабзималова
377. Марин Боянов Митев
378. Мартин Николаев Реселешки
379. механа
380. механа "Аида"
381. механа "Атина Палада"
382. механа "Бащината къща"
383. механа "Бени"
384. механа "Борика"
385. механа "Виктория""
386. механа "Водопада"
387. механа "Здраве"
388. механа "Конака"
389. механа "Мечта"
390. механа "Невяста"
391. механа "Стара"
392. механа "Шипката"
393. Мирослав Минчев Фисински
394. Митко ЗдравковТопалов
395. Митко Минчев Чочев
396. Михаил Василев Калфов
397. Младен Асенов Башев
398. Младен Хубенов Каменов
399. мотел"Крива ряка"
400. Надежда Хубенова Мералиева
401. Надка Данчева Накатчиева
402. Наташа Янчева Голева
403. Невенка Георгиева Попова
404. Недялка Петрова Николова
405. Никола Мурджев Каранлъков
406. Николай Тодоров Попов
407. нощен бар "Армагедон"
408. нощен бар "Гранд Манастира"
409. нощен бар "Топ Старс"
410. Нури Бекиров Парев
411. павилион "24/7"
412. Петър Николов Михайлов
413. Петър Стефанов Пейков
414. пивница
415. пивница "Гатера"
416. пицария "Ралица"
417. пицария"ДУО"
418. пияно-бар
419. почивна станциа "БНБ"
420. почивна станция "НЕК"
421. почивна станция "Орлица"
422. Радослав Евгениев Койчев
423. Радослав Николов Шопов
424. ресторант
425. ресторант "Арките"
426. ресторант "Ахат"
427. ресторант "Борика"
428. ресторант "Бохеми"
429. ресторант "Брасери"
430. ресторант "Гранд Манастира"
431. ресторант "Евридика"
432. ресторант "Езерата"
433. ресторант "Ела"
434. ресторант "Катерина"
435. ресторант "Клуб Култура"
436. ресторант "Лъки"
437. ресторант "Малина"
438. ресторант "Милано"
439. ресторант "Невястата"
440. ресторант "НСБ"
441. ресторант "Общината"
442. ресторант "Омега"
443. ресторант "Орлица"
444. ресторант "Перелик"
445. ресторант "Пикадили"
446. ресторант "Ралица"
447. ресторант "Родона"
448. ресторант "Родопи""
449. ресторант "Родопски кът"
450. ресторант "Родопски юнак"
451. ресторант "Росица"
452. ресторант "Руан- роял"
453. ресторант "Смилен"
454. ресторант "Соколица"
455. ресторант "Форест Нук"
456. ресторант "Черния кон"
457. Росен Асенов Раков
458. Росен Сашов Димитров
459. самостоятелни стаи
460. самостоятелни стаи
461. самостоятелни стаи "Секвоя"
462. самостоятелни стаи " Къща №2"
463. самостоятелни стаи "Бабачев"
464. самостоятелни стаи "Бозови"
465. самостоятелни стаи "Бор"
466. самостоятелни стаи "Бялата къща"
467. самостоятелни стаи "Веселина"
468. самостоятелни стаи "Вълчанов"
469. самостоятелни стаи "Герзилови"
470. самостоятелни стаи "Гери"
471. самостоятелни стаи "Дурсеви"
472. самостоятелни стаи "Ети"
473. самостоятелни стаи "Ирина"
474. самостоятелни стаи "Йоанна"
475. самостоятелни стаи "Карастоянска къща"
476. самостоятелни стаи "Кати"
477. самостоятелни стаи "Кермедчиевата къща"
478. самостоятелни стаи "Кожухарови"
479. самостоятелни стаи "Къща 4х4"
480. самостоятелни стаи "къща №1"
481. самостоятелни стаи "Къща Родопчанка"
482. самостоятелни стаи "Къща Тракия"
483. самостоятелни стаи "Кьоровски"
484. самостоятелни стаи "Манольковската къща"
485. самостоятелни стаи "Милчовата къща"
486. самостоятелни стаи "Павлови"
487. самостоятелни стаи "Палома"
488. самостоятелни стаи "Панови"
489. самостоятелни стаи "При Тодьо"
490. самостоятелни стаи "Русалка"
491. Самостоятелни стаи "Софи"
492. самостоятелни стаи "Старата къща"
493. самостоятелни стаи "Стойкови"
494. самостоятелни стаи "Такови"
495. самостоятелни стаи "Тами"
496. самостоятелни стаи "Цвети"
497. самостоятелни стаи "Цвятков"
498. самостоятелни стаи "Чотрева къща"
499. самостоятелни стаи "Шипката"
500. Светлана Емилова Ешпекова
501. Светослав Бойков Младенов
502. Севда Славова Сарачева
503. семеен хотел "Анна"
504. семеен хотел "Бащината къща"
505. семеен хотел "Згуровската къща"
506. семеен хотел "Катерина"
507. семеен хотел "Къщата с трите ели"
508. семеен хотел "Мони"
509. семеен хотел "Невяста"
510. семеен хотел "Озон"
511. семеен хотел "Пикадили"
512. семеен хотел "Плаза"
513. семеен хотел "Родопи"
514. семеен хотел "Родопски юнак"
515. семеен хотел "Родопчанка"
516. семеен хотел "Росица"
517. семеен хотел "Силвър"
518. семеен хотел "Смилен"
519. семеен хотел"Райковски ливади"
520. семен хотел "Руан- роял"
521. Сергей Филипов Кондилов
522. Сийка Анастасова Мелемова
523. Симо Асенов Тенекеджиев
524. Слави Младенов Хаджиев
525. Славка Рангелова Джиджова
526. сладкарница "Мис Пиги"
527. сладкарница "Нипекс"
528. сладкарница "Принц"
529. сладкарница "Рай в Райково"
530. Снежана Делянова Хаджиева
531. снек-бар
532. снек-бар " Ранчото"
533. снек-бар " Роби"
534. снек-бар "Авеню"
535. снек-бар "Актьора"
536. снек-бар "Аникс"
537. снек-бар "Болница"
538. снек-бар "Булспорт"
539. снек-бар "Бяло море"
540. снек-бар "Бялото куче"
541. снек-бар "Василиус"
542. снек-бар "Вегас"
543. снек-бар "Вита стълба"
544. снек-бар "Джек"
545. снек-бар "Дядовата къща"
546. снек-бар "Евридика"
547. снек-бар "Еко"
548. снек-бар "Искър"
549. снек-бар "Калина"
550. снек-бар "Класик А§И"
551. снек-бар "Класик"
552. снек-бар "Клуб Венус""
553. снек-бар "Медея"
554. снек-бар "Милано"
555. снек-бар "Мистерия"
556. снек-бар "Митохи"
557. снек-бар "Момчиловата крепост"
558. снек-бар "Падалото"
559. снек-бар "Паралакс"
560. снек-бар "Планински рай"
561. снек-бар "При Даскала"
562. снек-бар "СБА"
563. снек-бар "Свети Валентин"
564. снек-бар "Синдикат"
565. снек-бар "Слънце"
566. снек-бар "Стойките"
567. снек-бар "Таня"
568. снек-бар "Темида"
569. снек-бар "Терагаз"
570. снек-бар "Тихи"
571. снек-бар "Флирт"
572. снек-бар "Хавана"
573. снек-бар "Хайдути"
574. снек-бар "Хъски Хът"
575. снек-бар"Горски кът"
576. Соня Емилова Борова
577. Софка Ясенова Чаушева
578. Стефан Иванов Тодоров
579. Стефан Красимиров Парунев
580. Стефка Анастасова Пеевска
581. Стоян Алексиев Молов
582. Стоян Димитров Марев
583. Стоян Илиев Гайдаров
584. Тодор …………………….. Петканов
585. Тодор Драганов Алексиев
586. Тодор Николов Янков
587. Тодор Райчев Райчев
588. Тодор Славчев Чешитев
589. Фанка Славчева Бошнакова
590. фаст-фууд "АМ-АМ 2""
591. фаст-фууд "АМ-АМ"
592. фаст-фууд "Лакис"
593. фаст-фууд "ОМВ"
594. фаст-фууд "Пица-Пица"
595. фаст-фууд"Часовника"
596. Фидан Младенов Маков
597. Фидан Ясенов борански
598. хотел "Езерата"
599. хотел "Здраве"
600. хотел "НСБ"
601. хотел "Соколица"
602. хотел"Родона"
603. Христо Ваклинов Деянов
604. чайна
605. чайна "Брадърс"
606. чайна "Златния орел"
607. чайна "Мургавец"
608. чайна "Резиденция Малина"
609. чайна "Сребърно езеро"
610. чайна "Тони"
611. чайна"Очко"
612. Щиляна Георгиева Иванова
613. Юлиян Асенов Топузов
614. Юордана Василева Зайчева